Spring til indhold

Hvem er vi?

Bliv klogere på, hvem vi er og hvad vi laver

Hvad er en Havmiljøvogter?

Havmiljøvogterne er mennesker, der har sagt ja til at passe på vores fælles havmiljø – på stranden, ved havnen eller på havet. Er du sejler, dykker, surfer eller elsker du bare at gå tur på stranden, så har vi brug for din hjælp til at begrænse mængden af havfald eller melde om olieudslip. Din indsats tæller, uanset om den er lille eller stor.

Hvem kan blive havmiljøvogter?

Havmiljøvogterne kan være sejlere, lystfiskere, surfere, dykkere, roere eller andre, der holder af at færdes på eller ved de danske farvande. Samtidigt er der en række danske fritidsflyvere, som holder øje med havet fra luften foruden de mange udenlandske fritidssejlere fra blandt andet Tyskland og Sverige, som også hjælper til.

Vimpel

Der bliver holdt øje med danske farvande

Søværnet følger alle skibe, fra de sejler ind i dansk farvand og til de sejler ud igen. Overvågningen foregår ved hjælp af fly, skibe, kystradar og AIS (Automatic Identification System). Indsatsen bakkes op af Marinehjemmeværnet og erhvervssejlere, der har pligt til at melde deres observationer.

Fyldte havfaldsposer

Bliv havmiljøvogter

Hvis du færdes på eller ved havet i din fritid, kan du også blive Havmiljøvogter. Måske surfer du, sejler i lystbåd, speedbåd, sejlbåd, motorbåd, havkajak, kano eller robåd? Måske kan du li’ at gå ture ved havet. Du er velkommen som Havmiljøvogter!

Bliv Havmiljøvogter
Havmiljøvogter App

Ny nyttig app

Hjælp med at synliggøre den mængde af havfald som Havmiljøvogtere fjerne fra strande og kyster.

Appen findes nu i en fornyet version, som har fået nyt udseende og er blevet langt mere brugervenlig. Samtidig har vi puttet mere information og indhold over i appen, som du finder og downloader via App Store og Google Play.

Appen hedder ‘Havmiljøvogter’ og er for alle Havmiljøvogtere over 13 år. Du finder den i App Store og i Google Play. Appen rummer bl.a. alle de nødvendige informationer, du har brug for i din egenskab af Havmiljøvogter.