Spring til indhold

Kan du løse en vigtig mission og melde ”Kysten klar”?

Kysten Klar er en ny, sjov aktivitet for bedsteforældre og børnebørn. Her skal I på jagt efter havfald på en kyst, og I kan følge jeres fremskridt på mobiltelefonen. Når I har løst missionen, får I et fint diplom og en rapport over jeres arbejde.

Kom i gang her

Det bliver en leg at passe på kysten

Når man melder sig som deltager i ”Kysten klar”, vælger man en kyststrækning, som man får ansvar for at rydde op. Via en række sjove spilelementer, bliver gåturen langs stranden til en leg, hvor der både bliver ryddet op og skabt hyggeligt samvær.

Meld dig til her

For alle kystglade voksne og nysgerrige børn

”Kysten klar” er tænkt som en aktivitet for bedsteforældre og deres børnebørn, men alle kan være med – man skal bare være en kystglad voksen og et nysgerrigt barn.

Omsorg for naturen er noget, man arver

Tanken bag ”Kysten klar” er, at omsorg for naturen er noget, børn lærer af de ældre generationer. Vi vil bygge bro mellem generationerne og skabe en aktivitet, der gør det sjovt at være i naturen sammen og nemt at tale om, hvorfor vi skal passe på den. Aktiviteten er blevet til med en donation fra SparNord Fonden, som vi er meget glade for.

Om Havmiljøvogterne og SparNord Fonden 

Havmiljøvogterne er Søværnets indsats for rene have og kyster, der har eksisteret siden 2006. Over 29.000 frivillige Havmiljøvogtere fjerner hvert år affald i havet og langs kysten. Indsatsen ledes af Søværnskommandoen, der har ansvar for farvandsovervågning, søredning, sikkerhed og havmiljø i hele Danmark. SparNord Fonden har siden 1990’erne støttet lokale fællesskaber og fritidsinitiativer, hvor mennesker oplever, lærer og udfører noget i fællesskab. Havmiljøvogterne er taknemmelige for den støtte, som SparNord Fonden har tildelt projektet Kysten Klar